top of page

Obiective turistice de legenda din Romania intre povesti si realitate

  • Writer: DropTesT
    DropTesT
  • Oct 26, 2016
  • 3 min read

Romania este tara legendelor datorita istoriei noastre indelungate. Cu totii stim domnitorii curajosi care ne-au aparat tara, bataliile din care se desprind povesti si simbolurile Romaniei ridicate de secole, inca semete pe orizont. Iata cateva dintre cele mai populare obiective turistice de legenda din Romania

Castelul Bran

Legenda: Povestea Castelului Bran se afla in stransa legatura cu legenda lui Dracula, iar istoria acestui vampir faimos a ajuns pana la Hollywood, acum intreaga lume cunoscandu-i istorisirile. Sau cel putin zvonurile care il inconjoara pe Vlad Tepes. Domnitorul este faimos pentru cruzimea sa nemasurabila si felul in care isi pedepsea dusmanii.

Adevar: Contrar perceptiei generale, castelul a fost construit ca o fortareata de catre Ordinul Cavalerilor Teutoni in anul 1212 si a fost locuit de familiile regale Habsburg, Holzhausen si Sandhofer. Documentele istorice ne spun ca Vlad Tepes nu a locuit in Castelul Bran.

Lacul Rosu

Legenda: Potrivit legendei Lacului Ghilcos (denumirea veche a lacului), in acest loc a avut loc o surpare de teren, care a distrus un intreg sat si a omorat locuitorii satului si animalele acestora. Apa adunata a avut atat de mult sange incat a colorat lacul care s-a format in acest spatiu si a fost numit Lacul Ucigas.

Adevar: Lacul s-a format prin deplasarea masei argiloase pe versantul nord-vestic al muntelui Ghilcos, abturand valea, arborii fiind pietrificati, oferind locului o panorama inedita. Aspectul rosiatic este dat de straturile de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier, care sunt traversate de Lacul Rosu.

Babele si Sfinxul

Legenda: Sfinxul si Babele sunt numite misterele din Bucegi si sunt invaluite de povesti. Printre acestea se enumera si faptul ca pietrele ar fi create de extraterestrii sau ca au fost sculptate de daci. Alte legende spun ca zeii au pus aceste pietre in varful muntilor pentru protectie sau ca au fost create de muritori pentru Zalmoxis. Se mai zice ca Sfinxul are un tunel subteran spre o alta dimensiune.

Adevar: Acest monumente ale naturii au fost create prin eroziunea eoliana a pietrelor, deci nu exista niciun mister pentru geologi.

Podul lui Dumnezeu

Legenda: Aici se zice ca Diavolul traia sub pod si facea rau trecatorilor, pana cand locuitorii s-au rugat de Dumnezeu sa-i ajute, acesta lovind cu palma pestera din care ramas doar o fasie de drum. Se spune ca necuratul a scapat de sub ruine si inca sta pe Stanca Diavolului.

Adevar: Podul din judetul Mehedinti, comuna Ponoarele, este singurul pasaj natural rutier functional din Romania si al doilea cel mai mare pod natural din Europa. Legenda a "nimerit" un singur lucru: podul s-a format prin prabusirea peretelui superior al pesterii, iar acum este o uriasa arcada de piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin.

Lacul fara fund

Legenda: Legenda spune ca a existat un cioban, care s-a plictisit de pascutul oilor si si-a aruncat toiagul in lac. Pe drumul sau prin Romania, a ajuns pe malul Dunarii si si-a descoprit toiagul plutind in Dunare, fapt care l-a facut sa-si caute oile inapoi in munti. Se zice ca acesta este "Lacul fara fund" pentru ca altfel cum ar ajunge toiagul sau din lac in Dunare?

Adevar: Lacul Vulturilor - cum mai este numit - este un lac periglaciar din muntii Siriu si are o adancime doar de 3 metri; acesta nicidecum nu este fara fund. Insa legenda sa si denumirea lacului a adunat multi curiosi care ii admira peisajele.


Comments


Copyright @2016 Meleagurile romanesti. Made with MaterializeCSS.

© Copyright®
  • White Google+ Icon
  • Twitter Clean
  • White Facebook Icon
bottom of page