Castelul Hunedoarei
- DropTesT
- Sep 22, 2017
- 1 min read

Castelul Huniazilor a fost ridicat in secolul XV de Ioan de Hunedoara pe o stanca la picioarele careia curge paraul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon.
Acoperișurile sunt înalte acoperite cu țiglă policromă. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Cetatea este una din cele mai mari si mai vestite ale lui Ioan de Hunedoara. Castelul Corvinilor (Huniazilor) este pe locul 2 in topul celor mai inspaimantatoare cladiri din lume, poate trecutul acestuia sau doar arhitectura gotica ii da un aer inspaimantator.
Castelul Huniazilor a fost folosit în special ca reședință nobiliara, dovadă fiind și lipsa unor perimetre secundare de apărare. Sălile construite în această perioada sunt Sala Dietei și Sala Cavalerilor. Mai trebuiesc amintite și Turnul Capistrano (după numele unui vestit călugăr), Turnul buzduganelor și Bastionul alb.
Castelul intra ulterior în posesia lui Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara care construiește o nouă aripă in stil renascentist - loggia cu pictura ilustrand aspecte din viața nobiliară, respectiv legenda corbului.
Recomand tuturor oamenilor sa viziteze acest castel, pentru ca este cel mai autentic castel din Romania, cu deosebita arhitectura si fascinantele legende. Castelul a fost dăruit de către regele Sigismund I de Luxemburg cneazului Voicu tatăl lui Iancu de Hunedoara. Castelul intră în posesia acestuia după moartea tatălui său și incepe un proces de modernizare, amplificare a fortificației (1440-1453).
Comentarios